Magiska Platser i Sverige

Från Bifrost Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Trolldomssveriges befolkning består av ungefär 7500 magiker totalt. De är utspridda över landet, men har också specifika trolldomskvarter i mugglarstäder. Utöver det finns också flertalet trolldomsbyar som är helt mugglarfria.


Karta över Sverige


Magiska kvarter och platser i Mugglarstäder

Lund/Mimersgatan

Mimersgatan är ett dolt kvarter i Lund som är helt mugglarfritt och populärt för både shopping och stadsbosättningar. Den finns på en egen sida med de olika butikerna som ligger där: Mimersgatan

I Lund finns också Lunds Magiska Eftermiddagsskola, en förberedande skola för barn innan de har börjat på Bifrost. Läs mer om dess historia på en egen sida: LUMAE

Stockholm/Kittelgränd

Kittelgränd är Stockholms gömda kvarter, de har funnits i gamla stan sen gamla stan var stadens nya centrum. Där finns butiker och bostadsområden, samt Trolldomssveriges tullkontor och Ägirs hamn. Mer information finns på en egen sida: Kittelgränd

Byar och bosättningar dolda för mugglare

Birka

Mugglarna säger att Birka var en stor handelsstad som plötsligt bara “försvann”, men i trolldomssamhället är Birka fortfarande en livlig stad. Här ligger bland annat det svenska trolldomsministeriets huvudkontor.

Bergfors

En stor älv rinner igenom den anrika trolldomsbyn som ligger nedanför Korpvinges släktborg. Här finns värdshus, ett par antikvariat samt en gammal blotplats som sägs ha använts i flera tusen år.

Grimshög

Den största trolldomsbyn. Har ett par mysiga värdshus, men består i övrigt mest av bostadshus, förutom Eirs Läkehus huvudbyggnad.

Kil

Närke är en av de äldst befolkade områdena i Sverige och även magiker har bott här lika länge. Gömd uppe i Blåbergen ligger trolldomsbyn Kil. En helt mugglarfri by som har legat där längre än någon kan minnas. Det ligger även en gammal bergstrollsgrotta i de bergen, men de togs om hand för många år sedan.

Lilledråkvast

Ett litet trolldomssamhälle väster om mugglarstaden Stockholm, mest känd för vattendraget Vån och dess betydelse i legenderna runt fjättringsdagen. Mer information om denna by finns på sidan Lilledråkvast.