Muginfågeln

Från Bifrost Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Mugin sägs vara Odens tredje korp, men den är också en oerhört farlig ras av vidunder. Den beskrivs som muginfågeln, men ingen vet om det faktiskt är en fågel eftersom ingen vet hur den ser ut. De nedteckningar som finns om dess utseende beskriver olika skräckhallucinationer som miljontals ögon, mörker, fjädrar och framförallt känslor.


Möten med muginfågeln

Redan under 1400-talet stämplades muginfågeln som utdöd, vilket kanske var tur med tanke på hur farlig den är. Men så, år 2013, rapporterades det att ett exemplar av fågeln flyttat in utanför Bifrost. Under bara ett fåtal veckor hann den klösa ut ögat på en elev och ställa till med en förfärlig oreda innan den dog. Det enda kända ägget som lämnades kvar finns i ägorna på Grindelwalds Anhängare.


Magisk förmåga

Det finns mängder av legender runt muginfågeln, enligt vissa kan dess fjädrar läka vilka skador som helst, det berättas särskilt i familjen Snöbäck som har en saga om Snöbäck och den helande muginfjädern. Enligt andra är muginfågelns starkaste magi dess ägg, med dess hjälp sägs det gå att framställa artefakten Odens öga.

En sak som bevisades under monstrets korta vistelse vid Bifrost var dess hunger efter renblodiga. Unga renblodiga elever sattes i trans och kallades ut i skogen vid olika tillfällen.

Lyckligt nog var en av Bifrosts grundare, Frodhe förutseende nog att lägga en skyddande förtrollning över skolan för detta under sin tid. Frodhe är den enda genom historien som har lyckats tämja en muginfågel och på grund av det kunde han väva en skyddsgald som än idag skyddar elever från monstrets kall.